dilluns, 30 d’abril del 2012

CO2

Espanya va gastar 770 milions en quatre anys per poder emetre CO2.

És el segon país, després de Japó, que més drets ha comprat, d'acord amb les exigències de Kyoto

Emisión de CO2
Madrid, Efe.

Espanya es va gastar 770 milions d'euros a comprar drets d'emissió de CO2 durant la passada legislatura, i es va convertir al segon país, després de Japó, que més drets d'emissió de diòxid de carboni ha comprat a causa de l'alt consum energètic del seu transport, ciutadans i llars.

Així ho ha informat als mitjans el secretari d'Estat de Medi ambient, Federico Ramos, després de recordar que els països signataris del Protocol de Kyoto tenen assignat un contingent i si ho sobrepassen han de comprar drets d'emissions per esmorteir l'excés.

Actualment el preu de la tona de CO2 està a 7 euros. Els 770 milions, ha indicat Ramos, han col·locat a Espanya com el segon país que més ha comprat després de Japó- i el que pretén la nova Administració és donar un gir i, en comptes d'haver de comprar drets d'emissions, invertir en aquells projectes que fomenten l'eficiència energètica i la reducció d'emissions.

A més, el pressupost per aquest any de compra d'emissions és de 42 milions. A través del Fons de Carboni, que compta amb un pressupost de 4 milions d'euros, el Govern pretén incentivar a aquelles empreses i projectes que fomentin la reducció de CO2, amb la fi, a més, d'apropar-se a l'objectiu fixat per a Espanya, una reducció del 15 per cent de les seves emissions en relació amb 1990.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors