dilluns, 30 d’abril del 2012

RIO+20

Un total de 135 Caps d'Estat ja han confirmat la seva presència en el Cim de Riu+20.



Rio de Janeiro, 27 Abr. (Reuters)

Nacions Unides va confirmar aquest dilluns la presència de 135 caps d'Estat en la conferència sobre el Desenvolupament Sostenible que se celebrarà a Rio de Janeiro, Brasil, entre el 20 i el 22 de juny propers.

En nota de premsa, l'ONU va informar que 135 Presidents i Caps d'Estat, Vicepresidents, i Viceprimeros Ministres s'han inscrit ja en la llista d'oradors que estaran presents durant el Cim.

Encara que la presència dels principals líders polítics del món serà del 20 al 22 de juny, entre el 13 i el 22 del mateix mes se celebrarà la cúpula de Rio de Janeiro.

El secretari general de la conferència, Sha Zukang, va afirmar aquest dilluns, durant l'obertura de les negociacions informals del document que guiarà la reunió, que "existeix un delicat equilibri que necessita ser aconseguit en les negociacions que tingui en compte les necessitats i interessos de totes les persones", i es va mostrar esperançat sobre les negociacions i amb la reunió, que espera que "sigui un èxit" .

Fins al 4 de maig, un grup de diplomàtics discutirà el text basi de la Ric+20. L'ONU va informar sobre la detecció d'un total de 26 àrees estratègiques d'acció, incloent aigua, energia, aliments, ocupacions, ciutats, oceans, preparació per a desastres, eradicació de la pobresa i consum de productes sostenibles.

Des de gener, han anat apareixent nous punts en el text basi, com la creació d'Objectius de Desenvolupament Sostenible, compromisos creats per millorar els índexs de desenvolupament humà de països pobres i emergents.

El text actual afirma que tals metes, que seguirien el model dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, "serien definides fins a 2015", reduint així l'expectativa que aquest assumpte sigui resolt en Riu+20.

El Govern brasiler va demanar la setmana passada a les autoritats de Rio de Janeiro que decretin com a festius els 3 dies del cim, a fi d'evitar problemes a la població local a causa de totes les comitives de Govern que estaran a la ciutat, així com l'arribada d'unes 50.000 persones de totes les comitives.

1 comentarios:

Creeis realmente que estas reuniones sirven para algo? .... Solo espero que tomen decisiones acertadas y que las pongan en marcha cuanto antes.

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors