divendres, 13 d’abril del 2012

Estalvi i Eficiència Energètica

El conseller d'Empresa i Ocupació F. Xavier Mena reitera l'aposta de Catalunya per l'estalvi i l'eficiència energètica


  • El conseller ha refermat davant el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya la voluntat de fer de l’energia un sector tractor de l’economia del país

  • El departament d’Empresa i Ocupació posarà en marxa 6 proyectes pilot de compra pública innovadora, a través del sistema de diàleg competitiu, en matèria d’estalvi i eficiència energètica abans de l’estiu

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha participat avui en una jornada de treball i “networking” amb les empreses del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), on ha reiterat l’aposta del Govern per fer de l’energia un sector tractor de l’economia del país. “Nosaltres hi creiem”, ha reblat el conseller, i en aquest sentit ha destacat que “l’estalvi i l’eficiència energètica són la principal font energètica que tenim. De fet, la primera i clara aposta del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 que està desenvolupant el Govern es basa en el fet de passar de la gestió de l’oferta a la gestió de la demanda”.  
El conseller, que ha estat acompanyat pel director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Josep Canós, i la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià, ha instat les empreses del sector a cooperar per créixer, a concretar el desenvolupament de nous projectes i tecnologies des de Catalunya i a internacionalitzar-se. El conseller Mena ha recordat que “a Catalunya disposem del coneixement en aquest i d’altres àmbits, però ens cal redoblar els esforços per transferir-lo a les empreses”. Igualment, ha posat a disposició de les empreses del CEEC tots els instruments de què disposa el departament d’Empresa i Ocupació per abordar nous mercats internacionals.
El conseller ha reiterat a les empreses que la pròpia Generalitat està fent una aposta ferma per l’estalvi i l’eficiència energètica. Fent referència al Pla d’estalvi i eficiència energètica en els edificis de la Generalitat -que preveu inversions de fins a 296 milions d’euros per estalviar més d’un 15% dels consums energètics-, el conseller, el director general d’Energia i la directora de l’ICAEN han avançat que “abans de l’estiu el Govern preveu licitar 6 projectes pilot de compra pública innovadora, basats en el sistema de diàleg competitiu, per aplicar mesures d’estalvi i eficiència energètica en edificis públics”. L’objectiu, seguint el model de diàleg competitiu aplicat en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), és facilitar un entorn en què les empreses puguin fer la millor oferta i proposar les solucions òptimes en cada cas i al mateix temps dinamitzar l’activitat econòmica des de l’administració, propiciant la cooperació entre les petites i les mitjanes empreses a fi i efecte de que guanyin dimensió i possibilitats d’accés a determinats projectes que sovint requereixen d’una determinada massa crítica per dur-los a terme.  
El CEEC és una entitat que agrupa ja més de 100 empreses relacionades amb els béns i serveis per a l’estalvi d’energia, i que serveix de marc perquè diferents empreses col·laborin a l’hora de desenvolupar productes, solucions tècniques i serveis. El conseller Mena ha reconegut la tasca del Clúster, fundat el 2007 per deu empreses i l’ICAEN.
Font: ICAEN

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors