divendres, 4 de maig del 2012

Satèl·lit pel canvi climàtic...

Un satèl·lit europeu estudiarà el canvi climàtic.


Un satèl·lit espacial europeu, que serà llançat divendres que ve, recorrerà durant 20 setmanes el cel de part de la UE amb l'objectiu d'investigar la relació entre la composició química de l'atmosfera i el canvi climàtic, segons ha anunciat la Comissió Europea.


Brussel·les, 4 Maig (Efe Verd)

Aquesta missió, que desenganxarà de Friedrichshafen (Alemanya) i recorrerà Holanda, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Àustria, Eslovènia, Itàlia i França, s'emmarca dins del projecte PEGASOS (estudio pa-europeu d'interacció del gas aerosol en el clima, en les seves sigles en anglès).

El projecte, finançat per la CE sota el VII Programa Marco d'Investigació, pretén ampliar les bases científiques per millorar la lluita contra el canvi climàtic i així, millorar també la qualitat de l'aire a Europa.

Per a això, PEGASOS, juntament amb altres projectes europeus, treballa per quantificar la relació existent, tant a nivell regional com a global, entre la composició química de l'aire i el canvi climàtic.

A més, amb aquest projecte, nascut al gener del 2011 i amb vida fins a finals del 2014, es pretén identificar noves estratègies i polítiques que millorin la qualitat de l'aire mentre es lluita contra el canvi climàtic.

En aquesta aventura, dirigida pel professor grec Spyros Pandis, han participat 26 socis de quinze estats membres de la UE.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors