dilluns, 7 de maig del 2012

Article en CCOO...


"ACATAE" és una entitat situada a l'Hospitalet de Llobregat.

L'entitat la formem tres agents energètics d'edificis, quan decidim fundar-la, els tres havíem acabat un curs de formació i havíem realitzat sis mesos de pràctiques en diferents edificis de la ciutat.

Quan va  finalitzar el nostre contracte ens vam dir, I ara què? Hem realitzat un curs i ja està? Això té sortida? Què passa amb nosaltres? Es reconeixerà el títol d'Agents Energètics?.

Massa preguntes sense resposta. Així va sorgir la idea d'associar-nos i anar cridant portes haver-hi que es podia aconseguir.

Els tres compartim la mateixa visió a l'hora d'associar-nos, volíem fundar una associació que ens permetés difondre el que havíem après, conscienciar a la societat sobre la necessitat de l'eficiència energètica, el consum responsable i el respecte al medi ambient, sense deixar de costat una part important que era la sortida laboral que podia tenir un Agent Energètic.Fonguem Àmbit Energètic amb els pocs mitjans que disposem, ja que estem en atur i amb un objectiu clar, ser emprenedors socials.

Creiem que amb el sistema que hi ha actualment, és important ser solidari i optem per un model diferent d'activitat emprenedora,volem aportar alguna cosa a la societat.Amb aquests conceptes clars ens vam engegar, hem tingut trobades amb el ICAEN, Ajuntament de l'Hospitalet i CCOO.

El projecte ha estat molt bé acollit i comptem amb el suport de les institucions que van donar un impuls al projecte. Amb qui més hem concretat ha estat amb CCOO, ja que a part de ser una de les entitats impulsores del projecte d'Agents Energètics, és la que ens ha realitzat una proposta en ferma en l'àmbit laboral.

També pensem que les mateixes preguntes que ens fèiem nosaltres al principi, les hi podien estar fent els diferents Agents Energètics de Catalunya, així que decidim crear ACATAE (Associació Catalana d'Agents Energètics), amb l'objectiu d'associar a tots els Agents Energètics de Catalunya i buscar una sortida laboral a aquests Agents, mitjançant el contacte d'empreses que es dediquen a temes energètics, a més de mirar per un reconeixement de la titulació. En aquests moments ja som uns 20 associats que comparteixen el mateix pensament i que donen suport a les entitats.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors