divendres, 4 de maig del 2012

Màxim històric d'energia eòlica

La producció d'energia eòlica a Espanya aconsegueix un màxim històric a l'abril.

Xarxa Elèctrica Espanyola registra nous màxims de producció d'energia eòlica i un petit descens de demanda energètica.

Madrid, 4 Maig (Energies Renovables)

A l'abril, la producció eòlica mensual ha aconseguit un nou rècord, amb 5,362 GWh, un 8,8% més que l'anterior màxim, registrat al desembre de 2009. A més, la demanda d'energia elèctrica de la Península va caure un 0,9% pel que fa al mateix mes de l'any anterior.

Segons un mesurament ponderat de Xarxa Elèctrica Espanyola (REE), el consum en els quatre primers mesos de 2012 ha estat un 1,8% menor que en 2011.

El rècord de producció d'energia eòlica que s'ha aconseguit a l'abril compte, a més, amb una data concreta en la qual es van registrar màxims de potència instantània, energia horària i energia diària.

El 18 d'abril a la tarda es van superar els màxims d'energia horària i diària, i a més, va registrar una producció de 16.636 megavats, un 11,2% més que l'anterior màxim, del 9 de novembre de 2010.

D'altra banda, durant el mes d'abril també s'ha establert un nou rècord de cobertura de la demanda energètica amb energia eòlica. La matinada del 19 d'abril, el 61,06% de la demanda peninsular (de més de 24.000 MW), es va cobrir amb aquest tipus d'energia, superant l'anterior màxim, que es va registrar també el passat 16 d'abril.

cal destacar que aquest increment de producció d'energia eòlica ha evitat l'emissió d'1,98 milions de tones de CO2 (segons dades de l'Associació Empresarial Eòlica), ja que el 62,4% de la generació elèctrica del mes ha estat produïda per tecnologies netes.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors