dijous, 17 de maig del 2012

Edificis Eficients...

Els consumidors, disposats a pagar més per edificis eficients.


Madrid, 17 Maig (Eseficiencia)

En països com el Regne Unit, Països Baixos o França, el mercat és més sensible i mostra una disposició a pagar un premium per habitatges verds. Així mateix, aquesta disposició a pagar funciona com un incentiu econòmic per a les reformes d'habitatges utilitzant materials més eficients. Els països amb un desenvolupament de la normativa més incipient, com Espanya o Itàlia, van per darrere però observen la mateixa tendència dels pioners.




És una de les principals conclusions de l'estudi del IESE “Climate Change Regulation: Energy Efficiency in Buildings in Europe”, patrocinat per Fundació Alcoa, que es va presentar fa uns dies avui a la seu de l'escola a Madrid.

Els investigadors José Luis Moraga i Sebastián Curet, juntament amb el president de Alcoa Espanya i vicepresident de Alcoa Europa, José Ramón Camino de Miguel, i el director del Public-Private Sector Research Center del IESE, Xavier Vives, van presentar l'estudi que explora els efectes econòmics de la normativa en la UE sobre eficiència energètica dels edificis al mercat i com influeix en les decisions de compra i d'utilitzar uns materials o uns altres.

L'estudi recull dades de diferents països de la UE i analitza l'evolució del mercat en diferents països europeus, així com la seva maduresa en l'aplicació de la Directiva Europea sobre el Rendiment Energètic d'Edificis. La citada predisposició del consumidor suposa un estímul per al sector immobiliari, l'aspiració del qual hauria de passar per un futur protagonitzat per les smart cities o ciutats sostenibles.

Atès que els edificis consumeixen el 40% del total d'energia i són responsables del 36% de les emissions gasos d'efecte hivernacle, l'eficiència energètica en edificis és clau per aconseguir els objectius de lluita contra el canvi climàtic.

Els autors analitzen en quin estat es troben els plans per aplicar a cada país la nova directiva de la UE sobre eficiència energètica dels edificis. Els pioners en el ritme d'adopció de la nova directiva són el Regne Unit, Països Baixos i Portugal. A més de ser els més ràpids, il·lustren com s'aplica i quins efectes té la regulació als mercats. En el segon grup es troben països com França i Alemanya, amb una llarga història de regulació de l'eficiència energètica a les seves esquenes. Finalment, en el vagó dels ressagats apareixen països reticents a adoptar polítiques noves, com Espanya i Itàlia, obligats a donar-se pressa per ajustar les seves polítiques i mercats a la normativa europea.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors