dimecres, 9 de maig del 2012

Reformes en política d'aigua...

Arias anuncia més reformes en política d'aigua.




Madrid, 9 Maig (Europa Press)

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, considera que recuperar la competència d'unitat de conca "té tot el sentit" i ha anunciat que farà una modificació "més profunda" de la Llei d'Aigües que s'escometrà "amb assossec" per analitzar quins són els millors sistemes de gestió del recurs.

 Després de reunir-se amb el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, el ministre ha subratllat que el "efecte" fonamental del Reial decret Llei de mesures mediambientals de caràcter urgent --aprovat divendres passat pel consell de ministres-- és la recuperació del principi d'unitat de conca.

Al seu judici, si les demarcacions hidrogràfiques es fan amb caràcter únic i les confederacions hidrogràfiques estableixen els usos que d'un determinat riu entre les conques intercomunitarias, "té tot el sentit" que la policia administrativa i el compliment del respecte als usos aprovats es faci amb un criteri únic.

"No té sentit fragmentar els criteris d'aplicació de la policia d'aigües en funció dels trams del riu perquè aquest és únic, els cabals del riu són únics i els cabals ecològics són únics", ha afegit.

D'altra banda, respecte a les modificacions en el Reial decret Llei que es refereixen a l'Alt Guadiana, ha apuntat que s'estableix un sistema "excepcional" vinculat a la zona territorial en qüestió per "resoldre un problema clar" existent a la zona i per poder complir així els objectius de l'Alt *Guadiana.

Aquests objectius suposen que, en el cas de transmissió de drets es produeixi una reducció de cabals, "la qual cosa pot permetre cert alleujament". El ministre ha indicat que, malgrat que en aquests moments l'aqüífer 23 proper a les Taules de *Daimiel està "en millors condicions que en el passat", cal establir una regulació permanent per als moments en què l'aqüífera passada per dificultats.

En aquest sentit, s'ha referit a les crítiques de "certes" organitzacions ecologistes que "posen el crit en el cel" i asseguren que això és iniciar un sistema de venda de drets d'aigua o una privatització. "Això no és així. És una mesura excepcional que es pren en una zona amb enormes problemes hídrics en aquests moments i que va a actuar en una zona del territori amb caràcter excepcional", ha postil·lat.

Finalment, ha anunciat que farà una "modificació més profunda" de la Llei d'aigües "amb assossec", perquè aquesta era de caràcter urgent per "solucionar un problema". Arias Cañete ha insistit que el Pla de l'Alt *Guadiana no estava sent compliment i que el Govern "vol complir objectius".

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors