divendres, 11 de maig del 2012

L'I Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la inicia el camí de la transformació del sector de l'edificació cap a l'eficiència energètica.


L'I Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la, que ha tingut lloc durant els dies 7 i 8 de maig a l'Auditori Sud de *Ifema a Madrid, en el marc de la Setmana Internacional de la Construcció, ha superat totes les seves expectatives. Els gairebé 500 congressistes acreditats demostren la rellevància d'aquest esdeveniment que s'ha convertit en referència nacional sobre els edificis de consum d'energia gairebé nul·la i en punt de partida de la introducció d'aquest concepte en el sector.


Madrid, 11 Maig (Construible)

L'organització va apostar per la participació a les xarxes socials transmetent l'esdeveniment a través de twitter amb el suport de diversos mitjans. Com a resultat, el hashtag del Congrés CongresoEECN es va convertir en Trending Topic a Espanya en Twitter durant el matí del dilluns, gràcies a la implicació dels mitjans col·laboradors, assistents, empreses, followers i interessats en la temàtica.

La inauguració va ser a càrrec Inés Leal, Directora del Congrés EECN, Jose Manuel Páez, Director d'Assumptes Internacionals de la UPM, que va acudir en representació de Solar Decathlon Europe, i Allunyant Halffter, Viceconsejero d'Habitatge i Sòl de la Consergeria de Medi ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid, que va destacar la necessitat d'un canvi de model, en el repte d'actuar al parc d'habitatges existents, tenint en compte en nou paradigma del desenvolupament sostenible. A més de fer referència a les actuacions del seu departament en la Comunitat de Madrid, va acabar indicant “animo als professionals a avançar en aquest repte que suposa que els edificis de l'administració, siguin de consum d'energia Gairebé Nul·la l'any 2018”.

Els edificis d'energia gairebé nul·la són la gran oportunitat del sector

“Els edificis de consum d'energia gairebé nul són un repte que necessita una resposta multidisciplinària i una definició clara d'ho volem que siguin al nostre país” va afirmar Inés Leal, destacant “la gran oportunitat que l'eficiència energètica en l'edificació ens planteja com a professionals”.

Javier Serra, Ministeri de Foment, va desgranar en la primera ponència magistral del congrés les línies que va seguir la modificació del Codi Tècnic de l'Edificació que es realitzarà aquest any, com a conseqüència de la Directiva 2010/31/UE, on la reducció de la demanda i l'increment de les energies renovables seran eixos principals.

Vuit presentacions de comunicacions orals i una taula rodona sobre Planes, Polítiques, mesures, finançament i requisits pel EECN van completar el matí del 7 de maig. A la tarda es va posar l'enfocament en l'Arquitectura i l'Urbanisme en el disseny del EECN i després de la presentació de comunicacions, la ponència magistral “Dos projectes cap a un edifici d'energia nul·la” va ser a càrrec de Francisco Sanjuán de l'Estudi d'Arquitectura Vidal i Associats i de Jason García, Responsable de l'Estudi d'Arquitectura Rogers Stirk Harbour+Partners (RSH+P).

Els congressistes van poder gaudir a la nit d'un coctel a la nova seu “LASEDE” del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid, entitat col·laboradora de l'esdeveniment, on es va poder comentar l'esdevingut al congrés durant el dia i generar *networking entre ponents, empreses i assistents. Aquest coctel es va realitzar amb el suport de Gas Natural Fenosa i *Kömmerling.

Europa vol crear una indústria de l'Eficiència Energètica de l'Edificació

El dimecres 8, va començar amb la ponència magistral de Jose María Campos, de l'Associació Europea d'Edificis Energèticament Eficients, que va presentar “la visió de l'energia en edificació en l'Europa del 2050 i objectius per 2020”. Campos va afirmar que “Europa vol crear una indústria de l'Eficiència Energètica de l'Edificació i per a això necessitarà professionals d'elevat perfil i amb una formació i qualificació apropiats”.

La conclusió més rellevant del congrés és la transformació que s'està produint del sector de la construcció a Europa, i la necessitat que els professionals del sector siguin els actors principals d'aquest canvi. L'eficiència energètica en l'edificació contribuirà, sense lloc a dubte, a la generació de milers de llocs de treball en els propers anys.

En la clausura, Inés Leal va apuntar que “des d'avui comencem a treballar en el següent fòrum de trobada, en la segona edició del Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la”, convidant als assistents i al sector de la construcció i l'edificació a aportar tot el coneixement adquirit durant l'I Congrés d'Edificis d'Energia Gairebé Nul·la.

Durant el congrés ha quedat en evidència que “encara no hem arribat a definir a Espanya el que és un edifici de consum d'energia gairebé nul, però som molts els que estem buscant la forma d'aconseguir-ho”, va concloure la directora de l'I Congrés EECN.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors