divendres, 23 de març del 2012

El sector de l'eficiència energètica

El sector de l'eficiència energètica cerca impulsar la confiança dels consumidors.

                                         Barcelona, 22 Mar. (*CompromisoRSE)    


Reunides a Barcelona amb motiu de l'II Congrés d'empreses de Serveis Energètics (Barcelona, 13 i 14 de març), les tres principals organitzacions del sector de l'eficiència energètica, AMI, ANESE i A3I, han reclamat a l'Administració Pública una aposta clara i decidida per l'eficiència energètica, que passa per impulsar el paper ejemplarizante que les administracions públiques i desenvolupar amb urgència el previst en l'Article 3 del RD 1/2012 per a energies renovables i cogeneració en projectes d'Eficiència Energètica.

Juntament amb les associacions del sector, el “II Congrés d'empreses de Serveis Energètics (ESEs) 2012- Gestió eficient de l'Energia: un estalvi necessari”, ha estat organitzat pel Institut Català d'*Energia (ICAEN) i l'Editorial L'Instal·lador.

El Congrés ha servit de fòrum de reflexió i anàlisi sobre les claus que han de contribuir a l'enlairament d'un sector que, malgrat aconseguir estalvis energètics mitjans del 30%, i rendibilitats de les inversions molt superiors a la mitjana, amenaça amb no acabar de desenganxar.

El president de A3i - l'Associació d'empreses d'Eficiència Energètica, Manuel Sayagués, va assenyalar en l'acte d'obertura la necessitat de buscar “el desenvolupament de tot el sector de l'eficiència energètica en general, i dels serveis energètics en particular, entesos aquests com una magnífica eina, potser la millor en aquests temps de crisis, per implementar mesures d'estalvi energètic”.

Respecte dels serveis energètics, va destacar que: “Malgrat la senzillesa del concepte i els avantatges evidents que aporta, la implantació real d'un contracte de serveis energètics és complexa, i en ocasions encara genera dubtes tant en el sector financer com en el client final”.

Per millorar la confiança de clients públics i privats en el sector, Sayagués també ha advocat per “aconseguir que el model de negoci dels serveis energètics millori en tres aspectes: flexibilitat, transparència i difusió. Flexibilitat gràcies a diferents models de contractes que s'adaptin perfectament a la capacitat i exigències particulars de cada consumidor. Transparència que aconseguirem si en cada fase del contracte de serveis energètics actuen empreses especialitzades per a això. I una difusió perquè es coneguin els pros i els contres d'aquest model, els detalls jurídics i financers, el casos d'èxit, etc.”

Durant les ponències i debats que van formar part del Congrés, A3i també va ser representada per Rodirgo Morell, director general de Creés i membre del Consell Directiu de A3i, i María Teresa Ugarte, directora tècnica d'Edificació de FCC-Energia a Catalunya (que va substituir a Carlos Urcelay – Vicepresident de A3i). També van participar com a ponents les empreses de A3i: Agefred Dalkia, Creés, Schneider Electric i Test JG.

Durant els dos dies del congrés, els organitzadors van premiar la labor de l'Ajuntament de Vitòria–Gasteiz per ser els pioners en establir un contracte de gestió energètica model que ha inspirat la redacció de molts uns altres a Espanya i a Europa.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors