dilluns, 27 de febrer del 2012

Espanya podría estalviar 3.300 mll


Espanya podria estalviar 3.300 milions d'euros a l'any a través de l'eficiència energètica, segons Euroconsult.

MADRID, 15 Febr. (EUROPA PRESS)

Espanya podria estalviar fins a 3.300 milions d'euros a l'any si realitzés un "major" seguiment i control del consum energètic dels edificis, la qual cosa suposaria una reducció de, almenys, el 25 per cent en la factura de les despeses corrents com a electricitat, aigua i llum que, segons el grup d'enginyeria Euroconsult, suposaria uns 13.145 milions d'euros.

Així, assenyala que tota l'energia que Espanya consumeix en un any superarà els 44.000 milions d'euros de cost, dels quals el 30 per cent procedeix de l'interior dels edificis.
Segons apunta Euroconsult a partir de dades de d’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDEA) i la Comissió Europea, aquesta despesa es podria reduir en una quarta part, si es vigila en temps real els becs de consum d'una infraestructura, pública o privada, amb l'objectiu de minimitzar la seva factura energètica final.

D'aquesta manera, concreta que aquest tipus d'actuacions han de ser rellevants en les administracions públiques, els edificis de les quals es caracteritzen per grans dimensions i per un consum energètic anual d'a partir de 400.000 euros per edifici, la qual cosa exigeix la "adopció de mesures d'eficiència energètica de cert calat".

Concretament, l'empresa indica que controlar segon a segon la demanda energètica de l'interior dels edificis podria fins i tot arribar a rebaixar la factura final de llum, aigua i gas en un 45 per cent, la qual cosa suposaria un estalvi global de gairebé 6.000 milions d'euros.

A més, permetria recuperar "en amb prou feines un any" la inversió inicial, al mateix temps que els plans d'eficiència com el Pla d'Acció d'Eficiència Energètica 2011-2020, que contempla una inversió de 45.000 milions podrien aconseguir-ho en quatre anys. Així mateix, destaca que aportaria beneficis mediambientals amb una reducció de les emissions d'efecte hivernacle del 36 per cent.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors