dimarts, 21 de febrer del 2012

Despeses Energètiques


Una Web ens ajuda a conèixer les despeses energètiques dels habitatges.

Com a consumidors, cada dia estem més conscienciats amb el medi ambient. Intentem fer millorar les nostres pràctiques de consum i també la nostra manera de gestionar l'habitatge. Pel planeta i pel nostre propi butxaca conèixer com i en què gastem energia a la casa ens interessa a tots.

Podem tenir bons propòsits, però saber del cert els consums energètics i costos associats de la nostra casa és un handicap que ens servirà de molt a l'hora d'aconseguir un estalvi. Respecte d'això, l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), acostuma a donar-nos consells i pautes molt útils. Segons les seves dades, les llars espanyoles gasten aproximadament 1.200 euros a l'any en energia, de la qual es malbarata gairebé un 10%.


Conèixer la despesa des d'internet

Recentment ha tingut lloc la II Trobada sobre Rehabilitació Energètica d'Edificis en el qual s'ha presentat una aplicació-web, completament gratuïta i d'ús senzill, que informa de la despesa energètica del nostre pis. La web també suggereix les potencials millores energètiques que es poden aplicar estimant l'estalvi que suposen.

El web suggereix millores energètiques i l'estalvi. El web ahorratuenergia.es utilitza Google maps per situar l'habitatge, definir la seva zona climàtica i fixar la seva orientació. A partir d'aquesta informació, cal contestar una sèrie de preguntes per conèixer l'estat de les seves instal · lacions (antiguitat de l'immoble, estat de la envoltant, calderes, etc).

Al voltant d'aquest lloc, que porta en funcionament des del mes de novembre, s'ha creat ja una comunitat que agrupa empreses, entitats, professionals i ciutadans particulars, amb l'objectiu primordial de fomentar la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges i traslladar seus avantatges al major nombre possible d'usuaris.

Font 20minutos.es

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors