dilluns, 9 de juliol de 2012

El Suprem valida limitar a 30 anys la tarifa fotovoltaica per no danyar la "rendibilitat raonable"
Madrid, 4 Jul (L'Economista)

L'Alt Tribunal crea jurisprudència i al·ludeix a sentències anteriorsL'Alt Tribunal crea jurisprudència i al·ludeix a sentències anteriors que legitimen ajustar la retribució de les plantes.

El Tribunal Suprem va donar ahir un dur cop a la fotovoltaica, en avalar la limitació del cobrament de cosines, la qual cosa dóna via lliure al Ministeri d'Indústria per aplicar una retallada a la seva retribució en la imminent reforma energètica.

En concret, l'Alt Tribunal ha legitimat el reial decret aprovat al novembre de 2010 en virtut del que es va limitar a 25 anys el cobrament de cosines per part
 d' instal·lacions fotovoltaiques que, fins a l'entrada en vigor d'aquesta normativa, podien cobrar subvencions durant tota la seva vida útil.

Aquesta sentència es produeix arran del recurs presentat per l'Associació Nacional de Productors i Inversors d'Energies Renovables contra el citat decret. En la resolució judicial es determina que la limitació dels anys, que finalment s'han fixat en 30 anys amb dret a retribució, no vulnera els principis de confiança legítima i de seguretat jurídica, com asseguraven els demandants.

El Suprem al·ludeix a més a altres fallades en els quals entén que no es pot asseverar que les retallades hagin situat la rendibilitat de les plantes fotovoltaiques per sota de la "rendibilitat raonable".

Amb tot, aquesta sentència fa una doctrina general sobre el règim especial de producció d'energia elèctrica i assenyala que aquests promotors no tenen un "dret immodificable" al fet que es mantingui inalterat el seu règim econòmic.

La sentència també apunta al fet que són ells mateixos els que han optat per no acudir al mercat i han preferit beneficiar-se d'un sistema públic de fixació de cosines. "És llògic que davant canvis significatius del panorama econòmic amb conseqüències immediates per a l'equilibri del sistema, es revisin els paràmetres inicials determinants, en magnituds o en temps de gaudi, del càlcul de la tarifa regulada, i no pot oposar-se a això merament el valor de la seguretat jurídica", sentencia la fallada.

Reacciones:

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Videos

Loading...